srijeda, 10. rujna 2014.

Rigotina - Chuck Palahniuk

Rigotina, knjiga autora kultnog i megapopularnog Kluba boraca donosi nešto sasvim drugačije ali jednako eksplozivno!
Pisana na specifičan način, u obliku slijeda svjedočenja likova, prenosi nas u distopijsku Ameriku zaraženu bjesnoćom. Krivac za to je naš glavni lik, Rigotina, koji je namjernim zaražanjem bjesnoćom promijenio svijet. Tako zaraza na mala vrata ulazi kao nova pojava u društvo, te se, korak po korak pretvara u epidemiju. Ljudsko društvo se podijelilo na vladajuće dnevne i potlačene noćne, kojima pripada Rigotina.
Rigotina je disfunkcionalan buntovni lik, istančanog osjećaja njuha koji od djetinstva izaziva sudbinu i društvo, namjerno želeći da bude ugrizen od pauka, škorpijona, manjih i većih sisavaca. Pogiba tokom sulude trke sa sudarima automobila, te se spekulira da je na taj način uspjeo da se vrati kroz vrijeme.
Chuck Palahniuk je svoju suludu priču ispričao na još luđi način, što joj razlama vremenski tok i daje posebnu dinamiku, ali također zbunjuje i komplicira stvar. Najavljeno je da je Rigotina prvi dio distopijske trilogije, na koju čemo još malo morati pričekati. U svakom slučaju, Rigotina  me podsjetila da je Palahniuk autor još niza čudnih knjiga, te da bi ga se trebala što prije ponovo primiti...

Nema komentara:

Objavi komentar