ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Potraga za sokolom - Robert Lyndon

Potraga za sokolom je potpuni zgoditak u lutriji izabiranja ljetnog stiva. Poduzi pustolovni roman ce razveseliti svakog ljubitelja egzotike i avanture. Kazem egzotike, jer iako se radnja odvija u Evropi, zbiva se u 11. stoljecu, koje je nama modernim ljudima toliko daleko i nezamislivo strano.
Epsko putovanje preko cijele Evrope pocinje u Engleskoj, nastavlja se preko Islanda, Norveske, Rusije do Turske - sve u ondasnjem duhu i obliku. Sarolika druzina koja ukljucuje placenike, ucenjake, robove, princeve i jos kojekakve zivotopisne persone ima za cilj Carigrad, gdje se mora odnijeti otkupnina za jednog engleskog zarobljenika u obliku dva para bijelih lovackih sokola. S obzirom za obim putovanja svakakve zgode i nezgode su zagarantirane, koje pruzaju uvid u surovost zivota prije tisucu godina. Zivopisni opisi stranih zemalja i ondasnjih obicaja su me ekspresno prenjeli u svijet 11. stoljeca, cesto me ostavljajuci bez daha. Moram priznati da bi voljela malo cesce naletiti na stivo ovakvog kalibra, iako je mozda i dobro dozirano manjom ucestaloscu jer ga onda gustam od korica do korica. 
Autor Robert Lyndon se bavi sokolarstvom te je svoja iskustva iz prve ruke pretocio u svoj literarni uradak, sto se moze i primjetiti u kolicini paznje i nade koje su pruzene sokolici oko koje se vrti radnja. Pretpostavljam da cu rado posegnuti i za kojim drugim Lyndonovim uratkom, nadajuci se da je dobar koliko i Potraga za sokolom.


Nema komentara:

Objavi komentar