srijeda, 11. lipnja 2014.

Dom gospodice Peregrine za cudnovatu djecu - Ransom Riggs

Neobicna knjiga puna cudnih slika je brzo privukla moju paznju te sam se s gustom bacila na citanje Doma gospodice Peregrine. Jacob Portman ima luckastog djeda, odnosno imao ga je dok on nije nastradao pod nerazjasnjenim i nasilnim okolnostima. Djed je Jacobu pricao cudne price te on medu njegovim stvarima nalazi na bunt starih cudnih fotografija. Ponukan radoznaloscu i potrebom da razjasni djedov zivot, on odlazi na put na otok na kojem je odrasao njegov djed nakon sto je kao dijete izbjegao iz nacisticke Njemacke. I tu se stvari kompliciraju, jer su djedove besmislice postale smislene, i Jacob nalazi djedov dom koji je sakriven u jednoj vremenskoj petlji, koja omogucava da njegovi neobicni i jedinstveni stanovnici sigurno zive.
Sam Jacob je u startu vrlo antipatican, medutim kako se radnja razvija tako i on pomalo sazrijeva.
Dom gospodice Peregrine je zabavna i zanimljiva knjiga, s obzirom da se cijela prica vrti oko fotografija koje su ilustrirane u njoj. Isto zato bi ju smjestila u zanr knjiga za mladez i tinejdzere.
Prijetnja koja prijeti cudnovatoj djeci ne jenjava krajem price te se ocekuje da se citava stvar nastavi u jos kojem nastavku, sto bi zasigurno moglo razveselti mlade citatelje.

Nema komentara:

Objavi komentar