ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Čizme slobode - Ivan Glišić

Ivan Glišić je poznati lik alternativne scene na ex-Yu prostorima, i u uratku Čizme slobode nam prepričava svoje prijateljstvo sa jednom osebujnom personom: Ivicom Čuljkom aka Satanom Panonskim. Čizme slobode su unikatno svjedočanstvo čudne pojave koja se već spominjala u stripu Rdeči alarm - panku u Jugoslaviji. Onaj tko je imao prilike susresti i zavoljeti Satanovu umjetnost, posebno njegove pjesme, zna da se ovdje radi o jednom od najčudnijih i najneobičnijih likova koji su kročili našom underground (ali i popularnom) scenom. U Čizmama slobode saznaje se više o Satanovom životu, njegovoj viziji Pank Prisne Porodice i borbi sa sistemom koji ga je zatvorio i proglasio ludim. Satan je poetičan i riječit, te njegovi crteži krase ovo jedinstveno izdanje.
Iz današnje perspektive neke stvari se čine nevjerojatnima, poput otežane komunikacije (nema svatko telefon!) ali i količine agresive koja se manifestira bilo u obliku organa reda ili lokalnih siledžija.
Ovo je odlična pouka iz alternativne kulture za svakoga tko zazire od mainstreama i svakodnevno serviranog smeća! Ipak, za bolje razumijevanje cijele stvari je preporučljivo biti fan Satana, jer priča nije niti malo normalna!

Nema komentara:

Objavi komentar