srijeda, 2. travnja 2014.

Lice smrti - Cody McFadyen

Lice smrti je jedan od brutalnijih krimi romana koje sam pročitala u zadnje vrijeme. Ono što ga čino zanimljivim jest glavna junjakinja, specijalna agentica Smoky Barrett. Smoky je klasičan snažan lik, vrhunska profesionalka, neustrašiva policajka. Smoky je pretrpijela strahovit gubitak - serijski ubojica kojeg je lovila joj je pobio obitelj, i ona se sa time nosi što bolje zna. U romanu Lice smrti se ubojica osvećuje za davnu nepravdu, kad ga je kao dijete policija spasila iz ruku trgovaca ljudima, ali nakon toga i vratila u taj pakao. Osveta je strašna, traje desetljećima i upliće sve ljude koji su umiješani u njegovo djetinstvo, pa i njihove obitelji. Tema ove knjige je korumpiranost institucija, preciznije policije, i stravične posljedice koje se rađaju iz toga. Ti slučajevi nisu nikakva novost, poznato je da su i u Hrvatskoj otkriveni policajci koji su surađivali sa trgovcima ljudi ili droge. Srećom za sve nas, otkriveni su te će biti osuđeni.
Lice smrti je dinamičan roman, drži vas prikovanima do samog kraja, te se preobrati nižu jedan za drugim. 
Možda zna biti malo iritantna nepogrešivost i snaga glavne junjakinje, no s obzirom da je ona ta koja riješava cijeliu slučaj takva mora da bude. Nakon Lica smrti ću se definitivno primiti još kojeg McFadyenovog romana, Čovjek iz sjene.

2 komentara:

  1. I duboko ti preporucujem da ga procitas. "Covjek i sjene" je knjiga koja je mene ostavila bez daha, svaka stranica trazi drugu i prava je poslastica za one koji vole krimice i trilere :) trenutno tragam za pomenutom knjigom, nadam se da cu uspjeti naci je i procitati, a maloprije sam procitala i "Mracne strane". Nije mi nesto spektakularna, "Covjek iz sjene" mi je i dalje No.1 :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Kupio knjigu danas, imam velika očekivanja :)

    OdgovoriIzbriši