petak, 21. veljače 2014.

Silos - Hugh Howey

Volim, volim, volim! Još jedna svježa i zanimljiva vizija postapokalipse! Ovaj put je zemlja toliko kontaminirana i uništena da je život na njenoj površini nemoguć. Čovječanstvo, odnosno ono što je od njega ostalo, živi u podzemnom silosu, čiji gornji dio viri na površinu. Cijela je zajednica strogo ustrojena, poput košnice - postoje informatičari, mehaničari, bolničari, farmeri, te svaki odijel zauzima točno određene katove  silosa. Kazna za najteže prijestupe je izgon iz silosa na površinu - gdje čeka sigurna smrt. Ipak, postoje ljudi koji su samovoljno htjeli izaći. 
U svijetu koji podliježe nizu pravila se uvijek nađe neki sumnjičavi individualac koji krene postavljati nezgodna pitanja, koja neizbježno pokrenu lavinu događaja koji situaciju preokrenu naopačke. A što je čudno, čini se da se pobune takve vrste odigravaju u sličnim vremenskim razmacima. Ovog puta će se naši junaci snaći i doći do strahovitog otkrića - nisu sami! Postoji još više silosa, ali ne znaju ništa jedni o drugima, čak ni razlog zašto se civilizacija sklonila u silose.po
Zastrašujuće je da uništenje ovoga svijeta nije slučajan čin ili splet nesretnih okolnosti kao što se to inače događa, već namjeran potez, neka vrsta katarze i čišćenja planete, a dio čovječanstva koji je smatran vrijednim očuvanja sklonjen je u silose.
Vizija budućnosti koju nam pruža Silos će oduševiti svakog fana apokalipse, a ono što je još uzbudljivije jest da je to samo dio priče koja je pisana u nastavcima na Amazonu. Nastavci su pisani dalje i dalje na inzistiranje čitatelja, te se nadam da će biti izdani i oni koje nije sabralo hrvatsko izdanje Silosa.

Omiljeni dio: otkrivanje vanjskog svijeta, i činjenice da nisu sami!

Nema komentara:

Objavi komentar